Ago 23

El Wall Street Journal diu que la gestió dels atemptats fa viable que Catalunya sigui independent

El diari nord-americà «The Wall Street Journal» ha publicat un article que no ha agradat gens a l’unionisme mediàtic i a la classe política espanyola, ja que apunta que la investigació dels atemptats i la desarticulació de la cèl·lula terrorista ha donat l’oportunitat a la Generalitat de «demostrar que pot governar independentment de Madrid».

El rotatiu, a més, destaca el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com «la figura pública dominant que va liderar la resposta a l’atac terrorista, fet que va acabar eclipsant el paper de l’Estat». Concretament, el titular exacte utilitzava les paraules: “Catalunya exhibeix la seva capacitat de governar-se amb la investigació dels atemptats. La regió independentista demostra la seva competència setmanes abans d’un referèndum que Madrid s’ha compromès a bloquejar”. 

Els autors de l’article, Donato Paolo Mancini i Marina Force, han destacat que quan es abatre l’autor material dels fets, Younes abouyaaqoub, va ser Carles Puigdemont qui va comparèixer davant la premsa per anunciar la notícia i no pas Mariano Rajoy com a cap de l’executiu espanyol. 

Finalment, per acabar d’argumentar el ‘caire estatal’ de Catalunya, els redactors van destacar que totes les personalitats estrangeres que van arribar a Barcelona van ser rebudes pel conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva i no pas per Alfonso Dastis, ministre de Asuntos Exteriores espanyol. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.833 suscriptores