Nov 04

URGENT: La justícia espanyola deté l’alcaldessa de Berga per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament

FOTO: LA XARXA

FOTO: LA XARXA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a primera hora l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, ha estat detinguda. Uns agents de la policia catalana s’han presentat a casa seva i l’han portat a la comissaria de la capital del Berguedà.

Aquesta és la conseqüència que Venturós no va comparegués el passat 17 d’octubre al Jutjat d’Instrucció número 1 de la ciutat fent així un acte d’obediència a la ciutadania de Catalunya i no pas un acte de desobediència cap a la justícia espanyola,  com molts volen fer creure. La dirigent cupaire era el segon cop que no es presentava davant la justícia, ja que tampoc s’havia presentat a la primera citació que tenia per al passat 5 d’abril d’enguany. 

Venturós serà investigada (abans imputada) per -presumpte- delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.