Dic 19

URGENT: Arrimadas anuncia que els professors no caldrà que sàpiguen català quan ella governi

La candidata de Ciudadanos a les eleccions de dijous, Inés Arrimadas, va participar ahir al debat de TV3 que va presentar i dirigir el director de la televisió pública catalana on van participar el ella mateixa, Jordi Turull (JxSi), Marta Rovira (ERC), Miquel Iceta (PSC), Xavier Garcia Albiol (PP), Xavier Domènech (CComú) i Carles Riera (CUP). 

 

 

El debat va transcórrer amb normalitat i no es va produir cap sorpresa: ambdós blocs van exposar un discurs molt pautat i previsible. Una de les discussions importants de la nit es va produir quan el moderador va donar pas al bloc de llengua i ensenyament a Catalunya. En aquest moment, els partits independentistes, PSC i Catalunya en Comú no van tenir cap problema en reconèixer la importància del sistema actual d’immersió lingúística com un sistema viable i que garanteix de cohesió social. Tot i això, Albiol i Arrimadas, amb l’objectiu d’acontentar el vot castellano-parlant no integrat, va continuar amb l’argument estudiat de la necessitat de canvi del model d’ensenyament: «cal una escola en català, castellà i anglès». 

En aquest moment, Turull i Rovira li van recordar la necessitat que qualsevol mestre o professor ha de saber català i li van preguntar sobre si és un requisit indispensable a l’escola catalana. Arrimadas en aquest sentit va declrarar que «un mestre d’anglès no cal que sàpiga català, ha de saber anglès». 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.834 suscriptores