May 30

Una eurodiputada del PSOE amenaça Catalunya

Segons tot l’unionisme en bloc el referèndum català és il·legal perquè “el marc jurídic actual de la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya no permeten”. Potser és la frase més pronunciada de la història de l’anti-independentisme juntament amb la que considera que “la sobirania de l’estat espanyol resideix en el poble espanyol”. No s’allunya d’aquestes teories, l’eurodiputada del PSOE, Clara Eugenia Aguilera, també membre de l’executiva de Susana Díaz a Andalusia. 

Segons la socialista, si el Govern català finalment posa les urnes sense el permís de l’Estat, “serà un gran error”. I ha continuat: “un referèndum il·legal perjudicaria l’autonomia de Catalunya i els seus ciutadans”, perquè segons ella, obligaria l’Estat a prendre les mesures necessàries per “restablir el marc legal”.

 

Tot plegat ho ha dit durant una entrevista a El Món, on també ha estat preguntada per quines serien aquestes mesures. Aguilera no ha volgut -o no ha sabut-concretar, però remarca que “seria una irresponsabilitat per part del Govern català envers els seus ciutadans, que es veurien clarament perjudicats”.  

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores