Oct 07

Una enquesta de Le Figaro destaca que una majoria de francesos reconeix Catalunya com Estat independent

 

El referèndum d’independència de Catalunya ha tocat de ben a prop l’opinió de la població francesa. En aquest sentit, el diari Le Figaro ha fet un sondeix entre seva població i ha arribat a la conclusió que un 52% dels enquestats defensa que caldria “tenir en compte” el resultat de l’1-O, atès que “milions de votants es van imposar a la prohibició del poder central per votar i mostrar el seu desig d’independència”. Per contra, un 47% ho rebutja, ja que el referèndum “era il·legal i no estava organitzat amb regles democràtiques, cosa que impedia poder votar amb calma”.

 

De fet, per partits, els votants de Jean-Luc Mélenchon, d’esquerres, són els que més avalen el resultat del referèndum (64%), just per davant dels de l’ultra Front Nacional (63%), mentre que el desaproven els simpatitzants de l’actual president, Emmanuel Macron (42%), i els també els votants del republicà François Fillon (40%).

En tot cas, un 79% dels enquestats està “molt” o “bastant” sorpresos per “la reacció de les forces policials espanyoles davant les persones que anaven a votar”.

 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores