Oct 27

ÚLTIMA HORA: Quico Homs dóna una última oportunitat a Rajoy

FOTO: EL PERIODICO

FOTO: EL PERIODICO

El portaveu del PDC al Congrés dels Diputats espanyol, Francesc Homs, ha demanat per enèssima vegada Mariano Rajoy diàleg i un referèndum pactat si no vol que es vagi fins al final amb les conseqüències que se’n derivin. “Té a les seves mans mantenir la confrontació o obrir el diàleg”, ha insistit durant el debat d’investidura del candidat popular. I ha afegit que “no renunciï a fer política”, tot recordant-li que “el president Puigdemont va dir aquí a Madrid estar disposat a parlar sobretot pel que fa al referèndum”. 

 

Paral·lelament, Homs ha afirmat que “el PP, C’s i el PSOE són responsables de la desconnexió de Catalunya. Trenquen i destrueixen ponts, menyspreen i menteixen. Menteixen molt”. “Vostès estan intentant mantenir viu un marc que s’està esgotant i que a Catalunya ja és minoritari”, ha conclòs. I ha assegurat -fent un simil futbolístic- que la seva formació està al Congrés per “sortir a jugar i no per quedar-nos en la banqueta”, tot i dir que estan “a les antípodes de l’acord que ha arribat amb Ciutadans”.

 

Finalment i utlitzant el recurs de l’ironia com la resta dels seus companys parlamentaris ha dit a Rajoy: “després del que ha passat aquests darrers mesos i setmanes no puc fer altra cosa que felicitar-lo. Més que un estadista, vostè sembla un mag”. “Sense cap proposta rellevant  i només amb l’amenaça de terceres eleccions i el desafiament català han aconseguit que el PSOE els doni suport a canvi de res”, ha acabat.