Nov 18

ÚLTIMA HORA: L’enquesta del CEO dibuixa un panorama complicat per al sobiranisme

FOTO: PERIODICO

FOTO: PERIODICO

La majoria social a favor de la independència no sembla tan clara com ens volen fer creure. Si bé l’estudi del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) del 2016, del juliol, que explicava un escenari en què els favorables a l’estat independent eren majoria amb un 47,7% de “sí” i un 42,4% de “no”, un nou estudi, pronostica un resultat més ajustat. 

Així, segons el darrer sondeig, un 44,9% vol que Catalunya sigui un estat independent, mentre que un 45,1% no, dades que evidencien un empat tècnic, mentre que el 7% no ho sap i el 2,9% no contesta. Els votants de Junts pel Sí i la CUP estan clarament decantats cap a l’independentisme, mentre que els de C’s, el PSC i el PP el rebutgen. Per la seva banda, un 59,8% de l’electorat de Catalunya Sí que es Pot diu “no” a la independència i un 27,9% “sí”.

Malgrat tot, en una resposta amb més opcions, la prioritat per l’estat independent és abraçada pel 38,9% dels enquestats (41,6% el juliol), mentre que la forma de comunitat autònoma és la preferia pel 24,1%, la d’un estat dins una Espanya federal ho és pel 23,2% i una mera regió d’Espanya és l’opció triada pel 5,7%.

 

 

 

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya