Oct 17

ÚLTIMA HORA: La justícia espanyola es planteja detenir l’acaldessa de Berga

El jutge del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Berga (Berguedà) té a les mans decidir si ordena la detenció de l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ja que la Fiscalia li ha traslladat un informe sobre les dues causes que la batllessa té obertes a instàncies judicials. En aquests casos, seria investigada (abans imputada) per un -presumpte- delicte electoral, entenent la Fiscalia que s’hauria negat a treure l’estelada del balcó de l’Ajuntament durant la celebració de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats espanyol el passat 27 de setembre i 20 de desembre del 2015, respectivament. 

Aquesta mesura “extrema” de detenció es produirïa arran de la segona incompareixença de Venturós després de ser citada judicialment de manera correcta. Val a dir que en les dues citacions judicials s’hi indicava “l’amenaça” de detenció en cas de no presentar-se al Jutjat. 

En aquest sentit, l’alcaldessa, ha afirmat que “tornarà a desobeir” i que, “si ha de declarar, ho farà davant del poble”. I ha afegit que mantindrà la bandera estelada al balcó de l’Ajuntament, ja que és una decisió que ha pres el poble a conseqüència d’una moció.