Nov 10

ÚLTIMA HORA: A judici els tres periodistes que es van inventar el compte de Trias a Suïssa

FOTO: ARA.CAT

FOTO: ARA.CAT

El jutjat d’Instrucció número 16 de Madrid ha acordat concloure l’instrucció del cas del fals compte de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias a Suïssa. José-Emilio Coronado Ruz, magistrat d’aquest jutjat, considera que la informació que tres periodistes van publicar l’octubre del 2014 en el diari ‘El Mundo’ en relació a un suposat número de compte de Trias “no s’ajusta a la realitat perquè a dia de la data no s’ha pogut identificar el titular del referit compte bancari”. 

En la seva interlocutòria, el jutge explica que va recórrer a la Direcció General de la Policia espanyola per demanar aquest informe, i aquesta el va remetre a la Fiscalia Anticorrupció, que finalment va entregar un document que en realitat es limita a demanar que s’iniciï una investigació per saber si Trias té o no un compte a Suïssa, sense fer cap actuació a fons. 

 

Trias disposa ara deu dies per demanar l’obertura del judici oral i formular escrit d’acusació. Els tres periodistes tenen tres dies per presentar recurs d’apel·lació contra la interlocutòria que acorda finalitzar l’instrucció. Una vegada Trias presenti escrit d’acusació, el jutge dictarà Interlocutòria d’Obertura de Judici Oral.