Nov 27

ÚLTIMA HORA: Els comuns accepten el referèndum… o no

FOTO: EL PERIODICO

FOTO: EL PERIODICO

En Comú Podem ha fet un cas endavant de cara al referèndum. Les bases de la filial de Podemos a Catalunya han entomat el debat sobre la relació entre Catalunya i Espanya, i el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha explicat que el partit ha plantejat una pregunta oberta als seus adherits: “Quines són les propostes de Podem en relació al futur polític de Catalunya?”.

Per completar les respostes, s’hi ha afegit un glossari amb termes com ‘federalisme’, ‘estat confederal’, ‘estat lliure associat’, ‘plurinacionalitat’, ‘estat autonòmic’ o ‘unitat constituent’. Segons les conclu sions, Fachin ha assegurat que les bases de Podem han donat “per superat” el model autonòmic i han fet una crida a replantejar l’organització territorial de l’Estat. A més, accepten el referèndum com a eina “útil” per sortir del bloqueig polític.

Segons el secretari general de la formació, les bases morades també constaten que la situació política catalana és “complexa” i que davant la qual calen “reflexions àmplies i no reduccions inútils del debat”. “És preocupant que es vulgui donar solució a una cosa tan complexa amb suposades fórmules màgiques, terminis de 18 mesos i debats de ‘sí’ o ‘no'”, ha expressat Fachin. 

 

Per tant, falta per veure si la direcció matriu de Podemos (Madrid), amb Pablo Iglesias al capdvant, tenen les coses tan clares com els comuns. I també està per veure si els comuns ho tenen tan clar o és una cortina de fum…

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.819 suscriptores