Ene 13

ÚLTIMA HORA: Detingut a Figueres per possible relació amb Estat Islàmic

 

FOTO: TRIPADVISOR

FOTO: TRIPADVISOR

La Guardia Civil ha detingut avui a Figueres (Alt Empordà) un ciutadà de nacionalitat marroquina i amb documentació holandesa per la seva presumpta relació amb Estat Islàmic. L’home hauria tornat des de Turquia a l’Estat i, gràcies a la col·laboració entre els serveis d’intel·ligència de diversos països de la Unió Europea se l’ha localitzat i detingut avui a la capital empordanesa davant la possibilitat que la seva estada en terres catalanes sigui per organitzar algun atac terrorista. 

Segons fonts del Ministerio del Interior, la detenció s’ha practicat en el marc d’una operació conjunta entre les forces de seguretat holandeses i espanyoles i amb la participació de serveis d’intel·ligència de diversos països amb la col·laboració de la Policia Local de Figueres, que ha treballat coordinadament amb la Guàrdia Civil.

Ara, les investigacions se centraran en esbrinar el grau de radicalització del detingut, les seves possibles vinculacions a Europa, les activitats que ha pogut estar duent a terme a favor d’Estat Islàmic i quin era el seu objectiu arribant a Catalunya. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores