Oct 05

ÚLTIMA HORA: Aquest banc ‘català’ abandonarà Catalunya en cas d’independència amb l’objectiu de captar clients espanyols

 

El consell d’administració de Banco Sabadell es reunirà avui a la tarda d’urgència per decidir el seu canvi de domicili social de cara a una eventual declaració d’independència el 9 d’octubre. L’entitat presidida per Josep Oliu es planteja moure la seu social a Alacant, Madrid o Oviedo.

L’entitat -deliberadament- ja va adoptar fa anys un canvi legislatiu per donar facultats al consell d’administració, sense necessitat de passar per la junta d’accionistes, per decidir el canvi de seu social. Tot i això, aquesta modificació no implicarà moviments d’oficines ni de personal, segons garanteixen les mateixes fonts.

 

En la sessió d’ahir a líndex borsari espanyol ibex35, les accions del banc van perdre prop del 3%. Els títols de CaixaBank també van perdre al voltant del 2% del seu valor. Avui les accions d’ambdues entitats patien descensos d’entre el 0.1% i el 0.3%, però en el moment en què s’ha fet pública la notícia del possible trasllat de la seu les accions s’han anat recuperant, amb augments de l’1%.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.820 suscriptores