Ene 10

ÚLTIMA HORA: Acaba la reunió Soraya-Junqueras amb xoc frontal sobre el referèndum

 

FOTO: EL PAIS

FOTO: EL PAIS

Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaria, númerdos dels governs de l’Estat i de la Generalitat, respectivament, han acabat fa pocs minuts una reunió on han quedat clares, una vegada més, quant d’allunyades estan les seves posicions al voltant de la possibilitat de fer un referèndum d’autodeterminació a Catalunya el mes de setembre de 2017. 

La vicepresidenta ha trencat la suposada operació diàleg, si és que en algun moment havia existit, i ha insistit que no pot abordar la qüestió “perquè és una línia vermella, no podem negociar sobre allò que no en podem disposar”. I el vicepresident li ha recordat que el referèndum se celebrarà sense esperar el ‘permís’ de Madrid. 

Per la seva banda, Junqueras, en sortir de la trobada, ha descrit la reunió com a “llarga, intensa i cordial”. El republicà ha insistit que ha explicat a la vicepresidenta la “voluntat del Govern de celebrar un referèndum” i que, per tant, “no espera cap permís per celebrar-ho”. “El Govern surt de la reunió convençut que hi haurà un referèndum a Catalunya”, ha conclòs el vicepresident català.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores