Oct 07

ÚLTIMA HORA: Soraya amenaça Catalunya i posa en marxa una operació per aturar el referèndum

Només un dia després que el Parlament de Catalunya aprovés unes ressolucions per concretar el full de ruta i la data del referèndum per a 2017, la maquina del tren del “cercanías de Moncloa” ha arrencat. En aquest sentit, l’advocacia de l’Estat ha començat a estudiar eltext per tal d’aconsellar el govern de Mariano Rajoy de com fer-hi front. Soraya Sáenz de Santamaria considera que el procés independentista “només redunda en la pròpia melangia perquè Espanya es mantindrà ferma i no s’obrirà a parlar amb la Generalitat, sinó que optarà per la via dels tribunals”, 

Sáenz de Santarmaria, com sempre en to amenaçador, ha continuat: “la legalitat és molt clara, si es continuen repetint els errors del senyor Mas, l’Estat de Dret seguirà actuant com li correspon. Si es continua amb el full de ruta, que ha quedat desacreditat i deslegitimat en múltiples ocacions, la resposta serà la mateix. És tornar un i altre cop, per mantenir-se al govern, seguint repetint la letania del referèndum, quan a Catalunya hi ha molts problemes que no s’estan gestionant” ha sentenciat.

 

El govern espanyol ha aprofitat per recordar que mai arribaran a un acord “perquè en qüestions d’autodeterminació la sobirania és de tots els espanyols i això seria vulnerar la legalitat constitucional”. Sobre si s’havien de donar vies polítques a l’assumpte i no tant  judicials, la vicepresidenta ha dit que “el TC ha deixat clar què es pot i què no es pot fer. Les resolucions dels tribunals s’han d’acatar, no estan del costat de ningú, sinó del costat de tots”

 

Finalment, ha tingut la indecència de dir que el projecte d’independència només és un intent de JxSí de fer contenta la formació anticapitalista. Deixant entreveure, per tant, que la coalició no estaria d’acord amb la independència i només haurien engegat aquest procés per amagar el cap sota l’ala.