Oct 30

El sindicat ultra Manos Limpias presenta concurs de creditors des de la presó

INFORMA EFE

El deute de Manos Limpias amb el ministre principal de Gibraltar, Fabián Picardo, ha portat al sindicat al concurs de creditors. L’advocat del seu secretari general, Miguel Bernad, que actualment roman en presó provisional per una recerca de la UDEF i l’Audiència Nacional, presentarà el concurs durant el mes de novembre. Segons va avançar El País i confirmen fonts properes a Manos Limpias, els deutes del sindicat no li permeten seguir.

 

FOTO: AGÈNCIA EFE

FOTO: AGÈNCIA EFE

Una altra cosa serà que a més el sindicat acabi extingint-se o liquidant-se, perquè a gairebé tots els efectes el seu funcionament és com el d’una Societat Limitada, però de moment ha de presentar el concurs per no seguir acumulant deutes.

Bernad ja té embargada una part important de la seva pensió per pagar una altra indemnització per ordre del jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, però a això se li sumi una condemna de 30.000 lliures esterlines per dir que “les autoritats gibraltarenyes són còmplices, col·laboradors i cooperadors necessaris en el contraban, en el narcotràfic i en el blanqueig de capitals”. Aquesta condemna s’ha ampliat fins a prop dels 90.000 euros pels interessos de demora. Bernad va ser jutjat i condemnat en absència a Gibraltar, i a Madrid es va rebre el passat estiu una exhort perquè se li embargués els diners, en virtut dels acords de cooperació en matèria de justícia.