Ene 11

S’eliminen les sancions als clients de prostitució a la carretera

 

FOTO: RTVE

FOTO: RTVE

El diputat del PSC, Rafel Bruguera ha criticat durament el projecte de Llei d’Acompanyament als Presuspostos presentat pel Govern, perquè al seu entendre, deroga quantre punts de la Llei catalana de Carreteres, concretament, els relacionats amb les sancions que s’apliquen a la prostitució a la via pública. 

Maria Senserrich, diptuada de JxSí, va respondre a Bruguera assegurant que la sanció “no s’elimina: passa de greu a molt greu”. Però la veritat és que a la Llei d’acompanyament no apareix cap introducció que modifiqui la categoria de la sanció, sinó que només elimina les previstes a la norma que està en vigor actualment.

 

A més, la prostitució a les carreteres també està tipificada amb una sanció greu en una llei d’àmbit estatal i que per tant també seria d’aplicació. Es tracta de la la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. Aquesta norma prohibeix “la sol·licitud o acceptació pel demandant de serveis sexuals retribuïts en zones de trànsit públic” i la sanciona amb una infracció greu que pot comportar una multa des de 601 fins a 30.000 euros.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores