Nov 17

Santi Vila posa pals a les rodes del procés i genera una nova polèmica

FOTO: LA VANGUARDIA

FOTO: LA VANGUARDIA

El conseller de Cultura, Santi Vila, segueix fent punts per acabar al nou partit del marit d’Inés Arrimadas i en una entrevista a Els Matins de TV3, ha manifestat que el conflicte amb l’Estat espanyol “s’hauria de dirimir en el marc de la llei. Això tindria a veure amb democràcia de qualitat i amb la millor tradició del catalanisme. Si això no és així vol dir que estem en un ordenament democràtic de molt baixa qualitat i que l’ombra del règim anterior s’allarga en el nostre ordenament legal i de tant en tant, fins i tot s’allarga en la mentalitat política d’alguns dirigents de l’Estat espanyol”.

I si encara no en tenia prou amb aquestes incendiàries declaracions, continua: “quan s’alteren les regles del joc, lògicament quedem en la indefensió i seria absolutament inacceptable que nosaltres féssim veure que no ens adonem que les regles del joc estan alterades. I que per tant aquest Estat de dret que és garantia de llibertats personals ciutadanes és part en comptes de ser imparcial”.

Conclou que el què cal fer és “aguantar la posició, hem d’intentar persuadir que és inqüestionable des del punt de vista democràtic que hem de poder fer aquest referèndum. I si no el fem haurem d’imaginar totes les solucions hagudes i per haver per poder donar aquest braç a tòrcer. Això ho ha d’entendre tot l’espectre no ja de catalanistes, sinó de demòcrates”.