Nov 09

Rufián diu que se sent espanyol i genera polèmica entre els independentistes

FOTO: EL MUNDO

FOTO: EL MUNDO

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha afirmat avui al programa El partidazo de la COPE, que ell se sent espanyol. Aquest reconeixement no ha deixat indiferent ningú i ha causat un gran impacte entre els presentadors del programa de la cadena espanyola, valorant-ho molt positivament i contrastant-ho amb la intervenció que el parlamentari va fer al Congrés criticant durament el PSOE.

 

“Que si jo em sento espanyol? Doncs sí, igual que em sento català i que em sento europeu, igual que em sento de qualsevol lloc. Jo estic a favor del dret a l’autodeterminació de qualsevol poble, és inherent a la meva ideologia d’esquerres”, ha indicat Rufian. La resposta del periodista, sorpès, ha sigut: “a mi m’has deixat flipat, i és que la frase ‘jo em sento espanyol’ en boca de Rufian…”,  I li han preguntat per què ERC no va parlar així al Congrés en el debat d’investidura.

Rufián no li ha donat més importància al comentari i s’ha centrat en la defensa del referèndum i ha evitat els arguments percutants. “Nosaltres no volem separar-nos de ningú, volem conviure com fins ara però de manera diferent. El sol tornarà a sortir, la terra no se separarà, ni vindran les 7 plagues bíbliques. Hi ha gent que va a mítings independentistes amb la samarreta d’Espanya, com un amic meu. El procés ha interpel·lat gent de totes menes”, ha afegit.