Oct 17

Robava receptes i segells mèdics per comprar la «cocaïna dels pobres» i revendre-la

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home amb antecedents policials per -presumptament- falsificar receptes mèdiques amb l’objectiu de comprar una gran quantitat d’amfetamínics en farmàcies del Vallès. Es tracta d’un home de 47 anys i resident a Sabadell. Segons creu el cos de la policia catalana, el seu modus operandi seria haver sostret segells mèdics i talonaris de receptes, amb la finalitat d’adquirir, en diferents farmàcies, diverses caixes (concretament 313 segons es desprèn de l’investigació) d’un medicament amfetamínic que és conegut com la «cocaïna dels pobres», (presumptament) per a la seva posterior venda i enriquiment.

En aquest sentit, dijous passat els Mossos d’Esquadra van entrar al domicili del sospitós i hi van trobar pastilles del medicament, així com tampons i talonaris de receptes oficials, entre altres cobjectes sospitosos, sostracció que havia estat denunciada pels centres mèdics corresponents. 

 Durant el registre es van localitzar els dos tampons sostrets amb les dades dels metges, 45 receptes segellades i omplertes amb les dades de diverses persones, 47 receptes en blanc, 5 talonaris de receptes oficials per adquirir els estupefaents, 3 targetes sanitàries a nom de varies persones i 8 blisters amb 10 pastilles del medicament amfetamínic.

L’home -que va passar a disposició judicial i seguidament el jutge el va deixar en llibertat provisional per no complir-se els requisits de l’article 503 de la LECRIM- és un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i resident a Sabadell. Se l’investiga (abans imputa) dels delictes d’apropiació indeguda, falsificació documental, furt i tràfic de drogues.

 

 

En concret, les receptes eren d’un medicament amfetamínic que es troba inclòs a la llista de substàncies psicotròpiques del conveni que va aprovar Nacions Unides l’any 1971 sobre drogues il·legals. A banda, l’Agència Antidroga dels Estats Units el cataloga com a un narcòtic de classe II, al mateix nivell que la cocaïna, la morfina i les amfetamines, ja que els seus efectes són pràcticament els mateixos. Per aquesta raó el medicament és conegut popularment com la «cocaïna dels pobres»