Nov 07

Rivera diu que ell sap quines reformes necessiten els catalans i així li traslladarà a Rajoy

FOTO: BOLSAMANIA

FOTO: BOLSAMANIA

El president de Ciutadans, Albert Rivera, augura que la legislatura serà, potser, menys curta del que alguns pensen i avança que demanarà al president del Govern, Mariano Rajoy, les reformes “transversals” que, segons ell, “necessiten els catalans” i la resta de comunitats.

Aquestes passen pel finançament autonòmic, un pla nacional d’infraestructures, inclòs el corredor ferroviari mediterrani, i una modificació constitucional sobre quines competències són de l’Estat i quins de les comunitats, segons explica en una entrevista que publica avui El País.

En aquest sentit, Rivera creu no solament n’hi ha prou amb aplicar la llei, en al·lusió al Govern central i la qüestió catalana, sinó que també cal fer polítiques en alguns assumptes concrets.

Creu que els governants de Catalunya s’asseurien a parlar d’ells en una “bona taula de negociació i diàleg” amb les comunitats. “Trauríem a l’independentisme del victimisme, postil·la Rivera.

Sobre l’acord d’investidura amb el PP, els propers Pressupostos de l’Estat i el paper de Ciutadans en l’oposició, apunta: “Ni al Govern ni a Montoro (ministre d’Hisenda) els agradarà reconèixer que han de virar la seva política, però no els queda una altra”.

Admet també que, si no estigués Rajoy, seria “segurament millor” que Ciutadans estigués al Govern per garantir els compromisos del PP, però aquest partit ho ha fiat tot al “continuismo” del president del Govern i de les seves polítiques.

“Els vells partits encara han de fer una neteja important de corrupció perquè pugui haver-hi governs de coalició”, argumenta

 

INFORMA AGÈNCIA EFE