Nov 20

El repugnant comentari d’un dirigent de la Fundación Francisco Franco

FOTO: DESMEMORIA EL DIARIO

FOTO: DESMEMORIA EL DIARIO: FOSSES FRANQUISME

Avui han transcorregut 41 anys des de la mort del dictador genocida Francisco Franco. Amb motiu del 20N, el diari El Mundo ha entrevistat al vicepresident de la Fundació Francisco Franco, Jaime Alonso García, qui ha tingut la poca vergonya d’afirmar que el règim “només va afusellar a 23.000 persones”.

Jaime Alonso García, afirma que “el Règim no afusellava per caprici”, manifsta que “es va afusellar infinitament menys que van afusellar a Itàlia, França o Alemanya” i sempre després de “consells de guerra, que jutjaven a criminals que havien comès infinitat de crims”, justificant la mort de Lluís Companys. “Qualsevol historiador pot veure les raons, està en els lligalls. De les 36.000 condemnes a mort només s’afusella a 23.000”.

Segons García Alonso, la quantificació dels assassinats en fosses comunes “és exagerada, i està instrumentalitzada amb finalitats polítiques i a més rep subvencions”, en aquest sentit “en la part nacional, des de l’1 d’octubre no es va afusellar a ningú. Tots els afusellats són amb causa”, conclou. 

 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.806 suscriptores