Oct 28

El Reino de España envia aquests formularis perquè els Estats no reconeguin la República Catalana

 

El Gobierno d’España desesperat davant la declaració d’independència, està decidit a fer qualsevol cosa per -intentar- aturar-la. És per això que, amb l’objectiu de facilitar la feina als seus socis de la Unió Europea, els ha enviat un formulari perquè es comprometin a rebutjar la República catalana independent, segons ha indicat a través de Twitter el corresponsal a Brussel·les de la televisió alemanya ARD, Markus Preiß.

El periodista ha publicat a la xarxa social el text del document, que assenyala: «Enviarem una curta nota sobre la declaració unilateral d’independència que acaba de ser aprovada per 70 representants del poble al Parlament regional català en una votació secreta sense la presència de l’oposició. Però un clar posicionament tan aviat com sigui possible seria molt ben benvingut i ajudaria molt. Aquí tenen unes ratlles que els demanem que incloguin en el posicionament, curt i clar».

El document estableix tres punts: El primer demana «1. (Nom del país) no reconeix i no reconeixerà de cap manera la declaració unilateral il·legal que s’ha aprovat avui al Parlament regional català», el segon «2. La condemnem com a violació flagrant de l’Estat de dret, la democràcia i la Constitució espanyola, que és una part del marc legal europeu» i, finalment, exposa «3. Fem confiança en el govern espanyol i en les seves institucions democràtiques per restaurar l’Estat de dret i l’ordre constitucional per garantir les llibertats i els drets de tots els ciutadans».

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.833 suscriptores