Jun 15

Recomanacions per no passar calor aquest estiu

Encara és primavera, l’estiu està a punt d’arribar i estem vivint a tot el país una onada de calor de les que fan història. En molts punts del Principat han assolit records històrics que no es veien en molts anys i tots voldríem estar a la platja o refugiant-nos del sol. El problema, sovint, és que les mesures que s’han de prendre impliquen encendre un aparell d’aire acondicionat i gastar energia i diners. Des de Per Catalunya us explicarem unes idees que explica Sport per estalviar i no passar calor:  

– Apagar l’aire condicionat i controlar portes i persianes: Un 30% de la calor que entra a la llar ho fa a través de les finestres. Es recomana, doncs, abaixar les persianes entre les dotze del migdia i les quatre, ja que a aquesta hora és quan més forta és la radiació. Així es bloquejarà la calor del sol i la temperatura de l’habitació es pot reduir sis graus. Es recomana, a més, que es deixin les portes obertes a les nits per refrigerar.

– Apagar els aparells elèctrics: Aquests generen molta calor i per això es recomana tenir-los apagats quan no s’utilitzen. Evitar utilitzar tant el rentaplats o la rentadora en les hores més càlides del dia podria ajudar a refrescar l’ambient. També s’aconsella evitar el vapor quan es cuina, es planxa o ens dutxem.

– Canviar la roba del llit: els llençols de cotó deixen transpirar l’espai existent entre el cos i el matalàs.

– Com a últim recurs, si encara es té calor, un es pot refrescar posant-se un drap humit a les parts del cos on les pulsacions són més fortes, com els canells o el coll.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.820 suscriptores