Ene 04

Rajoy indulta un constructor condemnat per estafar desenes de famílies

FOTO: EXPANSION

FOTO: EXPANSION

El BOE d’ahir dilluns recullia l’indult a José Manuel Magdaleno Hernández, un promotor immobiliari que va estafar diverses famílies, a les quals els demanava avançaments per a la compra d’habitatge en urbanitzacions que sabia que mai construiria. Va ser condemnat l’any 2012 per l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife a tres anys i sis mesos de presó, a retornar els diners estafats i a pagar indemnitzacions a les seves víctimes, a més d’inhabilitació especial durant el temps de la condemna per a activitats de promoció i construcció immobiliària. Gràcies a l’indult, la condemna queda en dos anys i ja podria tornar a exercir. Això sí, ha de pagar tot allò estafat i les sancions imposades.

Els fets, segons la sentència, van ocórrer l’any 1999. Durant aquesta època, va dur a terme cinc promocions d’habitatges a Tenerife a través de Archipelago de Viviendas SA. Durant el judici només s’ha pogut demostrar que només va concórrer l’agreujant de continuitat en tres de les estafes.  

A banda de Magdaleno, entre els agraciats en la ronda publicada avui en el BOE destaquen també l’amo d’un bar condemnat per “sorolls intolerables” malgrat el precinte policial de Caudete (Albacete) que va falsificar un document de posada en llibertat d’un detingut que s’havia perdut, un home que va deixar cicatrius en la cara a un altre en una baralla en la porta d’un bar de Sant Boi del Llobregat (Barcelona) i un empresari que va estafar als seus socis signant factures falses. Se sumen a la llista dos condemnats per delictes contra la salut pública, un altre per falsedat en document oficial i tres per insolvència punible.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores