Nov 14

Rahola carrega contra el procés

FOTO: EL PERIODICO

FOTO: EL PERIODICO

La periodista Pilar Rahola, durant la tertúlia d’El món a RAC1, ha lamentat que “al procés li falta relat, també li falta estratègia i probablement li falta lideratge”. No estic optimista. Anem a un pim pam pum permanent, anem a reacció, no a acció, hem perdut la iniciativa”. I ha continuat:  “l’Estat ha aconseguit arraconar-nos en una zona de trinxera i des de la trinxera no farem bona política. “El que hauríem de fer és altíssima política per fer un procés i culminar-lo i el que fem és pura reacció. Reaccionem a les envestides de l’Estat sense cap estratègia”, ha considerat.

En aquest sentit, la coneguda tertuliana ha augurat que “no aconseguirem la independència amb l’èpica, l’aconseguirem amb la prosa intel·ligent”. I pel que fas a la manifestació de diumenge, ha reconegut que “amb tot el dolor de l’ànima, si em preguntes que em sembla des de l’estòmac et diré que endavant les atxes, que contenta estic de tanta gent. Si m’ho preguntes des del punt de vista de la raó, crec que estem en una certa deriva”.

A més, ha qüestionat molt dels actes que es fan: “anirem fent petites guerretes, purament estètiques, que ens porten a on?”, s’ha preguntat. “A mi no m’agrada el dia de la Constitució, però ara hem de fer una guerreta amb l’Estat, que és un mamut poderós i enorme, per aconseguir que deu alcaldes més siguin judicialitzats? això no és alta política, és la trinxera, i a la trinxera l’Estat sempre ens guanya”.