Nov 02

Puigdemont contundent: “Hi ha més fuga d’empreses a Madrid que a Catalunya”

FOTO: LA VANGUARDIA

FOTO: LA VANGUARDIA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat durament tots aquells que consideren que el procés sobiranista de Catalunya està provocant una “fuga d’empreses” assegurant que és tot el contrari i que tothom sap “on se situen les incerteses polítiques i les amenaces”. 

Ho ha dit en el sí de la cloenda de la Memòria Econòmica de Catalunya de la Cambra de Comerç, on també ha destacat que Catalunya ha perdut, el 2015, un total de 815 domicilis fiscals d’empreses, el que suposa un 0,32% del total de societats amb assalariats i una reducció del 17% respecte al 2014.

En comparació, la Comunitat de Madrid, que “no té un procés sobiranista” (ha dit Puigdemont en to d’humor), ha perdut 1.035 domicilis fiscals d’empreses, el que representa un 0,50% del total de companyies. De manera que “en termes absoluts i percentuals, hi ha molta més fuga d’empreses a Madrid que a Catalunya”.

En l’àmbit empresarial, el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF i diputat de Junts pel Sí, Oriol Amat, ha explicat que el 2015 ha estat un bon any per a l’economia, però també per les empreses, ja que s’ha registrat “un creixement en totes les dimensions empresarials”. En xifres, han tancat 92.000 empreses i se n’han obert 100.000, el que suposa un saldo positiu de 8.000 empreses.