Oct 18

Puigdemont anuncia unes noves plebiscitàries després del referèndum per acabar el procés

Carles Puigdemont ha anunciat a Paris durant una onferència a la Sciences Po la celebració d’unes altres eleccions plebiscitàries una vegada s’hagi celebrat el “referèndum vinculant”. Concretament ha manifestat que “el Parlament ja ha aprovat amb majoria parlamentària, ara fa 10 dies, celebrar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre del 2017. Un cop culminat aquest procés serà el torn una altra vegada dels ciutadans, que hauran de decidir a les urnes si opten per elegir un nou parlament constituent i avançar definitivament cap a la proclamació de la independència”.

 

I després ha afegit que “el pas definitiu” cap a la independència “sense una pantalla de validació democràtica”.  A més,  ha insistit en la voluntat del Govern “de poder explicar de primera mà què és el que defensem, per què ho fem i com ho volem fer”. 

 

Finalment, ha acabat la seva intervenció denunciant la -en referència al govern espanyol- “nul·la disposició al diàleg”. “La resposta a aquest conflicte polític no vindrà de Madrid, sinó que haurà de venir d’Europa, per la incompareixença de l’Estat espanyol”.