Dic 26

El PP i el PSOE es reparteixen els nous càrrecs del Constitucional i Rivera es queda fora

 

FOTO: ABC ANDALUCIA

FOTO: ABC ANDALUCIA

Els acords entre el Partit Popular i el PSOE començats el dia de l’investidura continuen. I ara amenacen amb ‘bloquejar’ la Conferència de Presidents Autonòmics, i de deixar un cop més el criteri territorial fora de joc, ja que totes les CCAA estan governades per aquests partits, excepte Catalunya i País Basc, que no hi assistiran. 

En aquest escenari, la lideressa andalusa Susana Díaz suma punts en la carrera per liderar les files socialistes i la seva figura es preveu guerrera i amb voluntat d’arribar a acords amb ‘Gènova’ –per exemple, pobresa energètica o la pujada del salari mínim–. I altres presidents autonòmics socialistes que acceptaran qualsevol cosa a canvi de promeses de millores de les infraestructures (Astúries, Aragó, Balears, Extremadura, Castella la Manxa, València i la mateixa Andalusia).

 

Tot i això, atès que el partit d’Albert Rivera no disposa de cap presidència autonòmica després dels desastrosos i vergonyosos resultats de les passades eleccions estatals, els taronges tindran poc a dir. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.831 suscriptores