Nov 06

El PP desitjaria aplicar el 155 a Bèlgica i organitza aquest escàndol

El suport d’un dels partits membres de la coalició de govern belga, el nacionalista flamenc, la N-VA, no ha agradat gens al Gobierno d’España que hauria desitjat poder aplicar-los l’article 155 de la Constitució. Les declaracions de l’exprimer ministre socialista d’aquest país, Elio Di Rupo, que va titllar Mariano Rajoy de “franquista autoritari” fa uns dies no s’han paït des de Madrid. I a aquestes indigestions encara s’ha d’afegir el postre que la justícia belga hagi deixat en llibertat Carles Puigdemont i els altres consellers fins a resoldre l’ordre d’extradició, en contraposició amb la decisió de la jutgessa Carmen Lamela de manternir Oriol Junqueras i altres set consellers en presó provisional.

El sotssecretari de comunicació Pablo Casado començava l’encreuament de missatges: “Els polítics flamencs deuen fer servir Catalunya per al seu propi procés”, sobre el presumpte oportunisme de la N-VA per debilitar el primer partit de la coalició. D’aquesta manera Casado intentava tirar pilotes fora sobre l’evident “garantisme” del sistema judicial belga sobre l’espanyol.

 

 

Abans el ministre de l’Interior belga (N-VA), Jan Jambon, va qüestionar la detenció de membres de l’executiu català ja que es tractava de represenants del poble “elegits democràticament”. “Què han fet malament? Es pregutnava de manera retòrica. “Només apliquen el mandat que van rebre dels seus electors”, va lamentarJambon en una televisió belga, la VTM. Paraules que van trobar la resposta del portaveu del Partido Popular al Parlament europeu Esteban González Pons convidant-lo a no donar “lliçons a una democràcia com l’espanyola”.

Però encara faltava el clatellot final i el líder del partit flamenc Bart De Weber va ser l’encarregat de clavar-lo: “El PP hauria de callar respecte a la història del partit. Massa gent encara d’aquell règim [de Franco] hi té responsabilitats. Sembla que no ha après de les lliçons del passat: no implicar-se en violència cívica, no empresonar polítics”. “No importano estar d’acord amb el procés, ja que es tracta de tancar gent només per exercir drets democràtics. No es fa això, i per descomptat no a la UE”, concloïa.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.829 suscriptores