Oct 23

Pisarello diu que Franco no és Videla i s’inicia una campanya per inundar les xarxes amb fotos del dictador argentí

videla1 En una entrevista a El Nacional, el número 2 de l’Ajuntament de Barcelona i persona de màxima confiança d’Ada Colau, ha tornat a ficar la pota i ha assegurat que no es pot comparar Franco amb Videla. Videla va ser un dictador argentí que va governar el país sud-americà amb mà de ferro des de l’any 1976 fins el 1981.

Cal tenir en compte que ho va fer després d’un cop d’Estat i no després d’una cruenta Guerra Civil com Franco. El seu mandat també va ser molt inferior al que va tenir Franco, de la mateixa manera que l’empremta en la societat. Videla, això sí, va fer matar el pare de Pisarello. Potser per això, Pisarello creu que es pot banalitzar la figura de Franco i ficar una estàtua al Born, però en canvi això no es podria fer amb Videla, no fos que algú – ell mateix, per exemple- s’enfadés.

És per això que s’ha iniciat una campanya a les xarxes per indundar-les de fotos del dictador argentí. Al cap i a la fi només es tracta d’una exposició virtual i també pot servir per reflexionar. Si val amb Franco, val amb Videla i qualsevol altre dictador.