Nov 15

Pisarello es creu Déu i ataca durament Esquerra pel NO als pressupostos

FOTO: EL ECONOMISTA

FOTO: EL ECONOMISTA

Gerardo Pisarello és el primer tinent d’alcalde i mà dreta de l’alcaldessa, Ada Colau i lidera la negociació dels pressupostos municipals per l’exercici del 2017. 

En una entrevista al diari  Nació Digital repassa l’actualitat política barcelonina i catalana i, entre molts altres aspectes, critica ERC de la seva negativa als pressupostos. “I tant que em descol·loca aquest no preventiu. Vaig mantenir moltes converses amb diferents membres d’ERC. Fins i tot vam oferir obrir un debat concret sobre temes que a ERC li preocupaven, com l’habitatge i l’ocupació, però és evident que hi havia una decisió presa prèviament de ni tan sols discutir aquests pressupostos. La meva impressió és que aquí Alfred Bosch no ha anat per lliure. Hi havia algun tipus de cobertura d’aquesta decisió i és el que més preocupant em sembla, tenint en compte que en el passat hem tingut molts punts d’acord per aprovar polítiques concretes de ciutat”. 

A més, Pisarello va més enllà i acusa els republicans de vetar els pressupostos municipals en clau autonòmica: “el que em queda clar és que la decisió d’ERC a Barcelona no és aïllada, i això em sorprèn perquè moltes de les polítiques que es duen a terme a Barcelona, en matèria d’ocupació o de desprivatització de la sanitat, s’estan acordant amb consellers d’ERC, com Dolors Bassa o Toni Comín. En això, l’entesa és clara, però cada cop més tenim la percepció que ERC està veient els espais dels ‘comuns’ com un adversari, com una amenaça, i això em sembla especialment preocupant, sobretot quan ERC exigeix al govern de Barcelona coses que no està exigint al Govern de la Generalitat”.