Nov 12

El partit ultra VOX s’alia amb le Pen i es trenca per la meitat

FOTO: EL PLURAL

FOTO: EL PLURAL

Els contactes del president de Vox, Santiago Abascal, amb una formació política de clara inspiració feixista com el Front Nacional de Marine Le Pen han trencat la bona harmonia dins del partit.  Fins al punt que el vicepresident primer de Vox, Juan Jara, ha manifestat el seu total desacord amb aquesta trobada i ha declarat que: “no estaré on hi hagi xenofòbia ni islamofobia. Sóc cristià demòcrata i per a mi la defensa de la democràcia és fonamental. No accepto cap dictadura, ja sigui d’esquerres, com la qual pretén Podem, o de dretes com la qual defensa Le Pen”.

Fonts de Vox han informat que Juan Jara ha estat suspès de militància per suposada “difamació i agressió”, en un expedient que el seu Comitè de Garanties va resoldre fa amb prou feines una setmana. Per la seva banda, Jara sosté que la seva expulsió és il·legal i l’ha recorregut davant els tribunals: “Fins que la Justícia es pronunciï, segueixo sent vicepresident primer de Vox, tal com em van triar els militants en l’assemblea general del passat mes de març”.

Vox ha difós a través de la seva pàgina web un comunicat en el qual informa de la reunió que Santiago Abascal va celebrar el dimecres a Brussel·les amb el vicepresident del Front Nacional francès, Louis Aloit.El comunicat ressalta la “visió coincident” que tots dos partits mantenen sobre qüestions com “el control de la immigració massiva, la defensa de les sobiranies nacionals i la importància de garantir les identitats nacionals” dins de la Unió Europea. “Aquestes coincidències i la bona sintonia” entre els representants de tots dos partits “obren la perspectiva de col·laboracions futures”, anuncia la nota de premsa.