Oct 19

El partit d’avui al Camp Nou serà una gran festa de l’independentisme

Es preveu que el partit d’aquesta nit al Camp Nou i que enfrontarà el FC Barcelona i el Manchester City de Pep Guardiolacorresponent a la tercera jornada de la Lligueta de la Lliga de Campions serà tot un èxit. Les associacions catalanistes més importants, amb ANC, Omnium Cultural, Plataforma Prop Seleccions Esportives Catalanes i l’Associació de Juristes Drets repartiran més de 30.000 banderes estelades amb l’objectiu que el Camp Nou es tenyeixi de groc i vermell (i no precisament de rojigualdo) sinó de groc i vermell acompanyat d’una estrella vermella dins d’un fons groc o d’una estrella blanca dins d’un fons blau. 

Aquesta acció, a més de reinvindicar la independència tant al començament del partit com en el minut 17:14 del match, també té l’objectiu de donar suport a les autoritats polítiques del món local i nacional amenaçades per la justícia espanyola polititzada pel Gobierno de España davant de milions de persones afeccionades d’arreu del món. 

Així, doncs, el club català s’exposa a una nova sanció de la UEFA que, incomprensiblement, veta aquest comportament i aquest sentiment dels seguidors blaugranes. Tot i això, els culés no deixaran d’exhibir l’estelada i tenen el suport de la directiva del club que sempre ha reivindicat la llibertat d’expressió dels seus espectadors. En aquest sentit, les entitats a dalt mencionades recorden que les hores anteriors a lúltima Copa del rei entre el Barça i el Sevilla que es va celebrar a l’Estadi Vicente Calderón de Madrid, la delegada del Gobierno español a Madrid, Concepción Dancausa, va prohibir l’entrada de banderes estelades i un Jutjat Contenciós Administratiu de la capital d’Espanya va revocar aquesta decisió.

No es podria entendre cap altra decisió que no fos aquesta, ja que l’estelada no és un símbol inherent a la violència ni representa cap grup terrorista, raons per les quals l’Assamblea no entèn les decisions de la UEFA.