Nov 26

Objectiu: Catalunya a Tòquio 2020

 

FOTO: EL PERIODICO

FOTO: EL PERIODICO

El Govern preveu que els esportistes catalans puguin participar als Jocs Olímpics de Tòquio, que estan previstos a l’estiu de 2020. En aquest sentit  el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueres, haa manifestat que: “volem competir amb la màxima plenitud i, si pot ser, als Jocs de Tòquio, amb una delegació pròpia catalana”. Ho ha fet durant la II Jornada de diplomàcia esportiva internacional i de models esportius, organitzada per la Plataforma pro seleccions catalanes.

 

Figueras ha anunciat un acord per “treure del calaix” el Comitè Olímpic Català, una estructura d’Estat que treballa amb l’objectiu que Catalunya pugui ser un participant més en els pròxims Jocs Olímpics que se celebraran l’any 2020 al Japó. El secretari general de l’Esport ha anunciat que l’acord per promoure aquest Comitè Olímpic “està ben encaminat entre dues entitats clau com són la Plataforma pro seleccions catalanes i la Unió de federacions esportives de Catalunya” i ha proposat un pacte nacional per a l’activitat física que “situï Catalunya com un país normalitzat en el context internacional”.

 

Pel que fa al tema esportiu Catalunya té garanties d’exit i en aquest sentit Figueres ha apuntat: “esportivament, Catalunya pot fer una bona aportació a l’esport internacional i a l’olimpisme perquè som respectats”. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores