Feb 16

Nous i demoledors àudios de la “Operación Cataluña” empastifen l’Estado español

El diari Público ha difós una nova remesa d’enregistraments que tornen a implicar directament l’ex-ministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz amb l’operació Catalunya. Segons el mencionat diari, Josep Pujol, el tercer fill de l’ex-president, es va reunir amb el comissari Villarejo a Madrid, al despatx d’un advocat afí al PP. En aquesta trobada, el comissari li va assegurar que Fernández Díaz havia ordenat de ‘cuinar informació’ per a atacar els Pujol ‘pel tema independentista’.

Els àudios de la declaració de Josep Pujol que difon Público no inclouen la part en què el fill de l’ex-president relatava com l’ex-comissari Villarejo va oferir impunitat a la família Pujol en canvi d’aturar el procés. Aquest contingut de la declaració va sortir a la llum el novembre del 2015, al diari El País.  “Si col·laboreu contra la independència, tot això s’acabarà aviat”, li va dir. Era el febrer del 2014, uns mesos abans de la confessió pública de Jordi Pujol. “Hem d’aturar aquesta bogeria. Ens heu de donar porqueria d’Esquerra Republicana. Ho feu perillar tot”, diu Josep Pujol que li va dir Villarejo.

Ací us oferim una part de la transcripció:

—Josep Pujol Ferrusola: Moragas és el cap de gabinet del senyor Mariano Rajoy.

—Fiscal Belén Suárez: I aquesta altra anotació?

—J. P. F.: Estic intentant… Pot ser fruit d’una conversa que vaig tenir amb un policia.

—B. S.: Quin policia?

— J. P. F.: Es diu José Villarejo. Em va arribar a través d’una persona i em va venir a veure. I llavors em va explicar que l’operació contra els Pujol l’havia muntada Jorge Moragas. I que també hi havia la Soraya…

— B. S.: Es refereix a la vice-presidenta del govern?

— J. P. F.: Sí. I que… la Vicky [ex-parella de Jordi Pujol]… Doncs, més o menys, havia ajudat en la campanya la Sánchez-Camacho i que El Mundo coordinava tot el procés conjuntament amb la Moncloa.

La declaració continua i Pujol torna a mencionar el vincle directe entre l’operació Catalunya i el Ministeri d’Interior espanyol.

Ací, una part de la transcripció:

—B. S.: El tallo perquè se’m van acudint idees

—J. P. F.: Em diu: ‘Tu vas molt a Rússia’. I li contesto: ‘Treballo a Indra i un dels meus mercats és Rússia.’ ‘En realitat, el que fas és muntar un exèrcit per a proclamar la independència de Catalunya.’ I m’ho diu seriosament. I em quedo… ‘Això és una fantasia, no?’ Però és un home bastant agradable i simpàtic, i em comença a explicar coses de… eh… de ‘el que heu de fer’ i això. I em comença a explicar com va muntar tota l’operació amb Victoria Álvarez. I com ell va muntar l’operació amb Javier de la Rosa: ‘La informació s’ha cuinat per tenir una causa aquí i per poder fotre-us, perquè nosaltres anem contra vosaltres pel tema independentista i això és una instrucció directa del ministre d’Interior.’ És divertida la història, no?

 

FONT INFORMACIÓ: DIARI PÚBLICO

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores