Nov 24

El nou virrei s’encara amb una presentadora de TV3

FOTO: EL MUNDO

FOTO: EL MUNDO

El nou delegat del Govern espanyol, Enric Millo, ha reprès l’entrevista a Els Matins de TV3 que ahir va suspendre després de conèixer la mort de Rita Barberà. Durant l’entrevista, Millo -en la línia habitual dels membres del seu partit- ha retret a Lídia Heredia, que “sembla que vostè parli com si no fos correcte denunciar accions il·legals”.

La periodista havia assenyalat prèviament que “vol fer una gestió continuista de l’anterior delegada del Govern. Durant el seu mandat s’han posat centenars de denuncies contra Ajuntaments catalans, bàsicament per quatre qüestions: el tema de les banderes als balcons, el treballar en festius, la quota de l’AMI o aprovar mocions relacionades amb el procés. Si això ha sumat 400 denuncies, quan vostè acabi n’hi haurà 400 més?”.

Millo ha recplicat: “no ho sé, dependrà del que facin. És que això que vostè diu ho diu d’una manera com si no fos correcte denunciar actuacions il·legals” i ha continuat “hem entrat a una dinàmica aquí a Catalunya, a casa nostra, que sembla que actuar il·legalment o desobeir està bé. I que aquell que reclama que ens comportem tots d’acord amb les regles del joc i complim les lleis, que per això hi són en democràcia, sembla que actuem malament. I això és al revés”.

La presentadora ha insistit “el que és estrany, senyor Millo, és que l’Ajuntament de Berga portava tres o quatre anys obrint el 12 d’octubre i fins aquest any ningú s’havia fixat. Per tant, aquest control de la legalitat, com va?”. El delegat del Govern espanyol ha assegurat que “abans hi havia moltes actuacions policials que ningú hi posava el focus, però també hi eren”.

 

Millo -intentant justificar allò injustificable- ha intentat defensar la persecució de les idees: “de la manera com expliquem les coses a vegades fa que no s’entenguin. Quan surt una persona i diu ‘a mi m’han fet anar a declarar perquè m’estan perseguint per les meves idees’. No. Aquí no es persegueix ningú per les seves idees. Però si vostè fa una actuació que presumptament és il·legal i a vostè el criden a declarar, el fet de ser alcalde no l’eximeix. Vostè no va a declarar perquè tingui unes idees determinades, sinó perquè està actuant fora de la llei. I això s’ha d’entendre, perquè si no entenem això no entenem res “, ha conclòs. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores