«

»

Oct 13

El nou èxit de Lluís Llach i no parlem d’un disc

El vi negre de la DO Empordà, Vd’O 1.10 2010 del celler Vinyes d’Olivardots, de Capmany, i el Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (DOQ Priorat) del celler Vall Llach que el cantant Lluís Llach comparteix amb el notari Enric Costa a Porrera són els guanyadors dels Grans Vinaris d’Or als millor vins catalans de l’any. L’auditori de Vilafranca del Penedès va acollir divendres a la nit l’entrega d’aquests guardons, nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya.

 

El celler Vinyes d’Olivardots va iniciar la seva aventura a Capmany al 2002 enfocada a la recerca de varietats autòctones i des d’aleshores no han parat de rebre reconeixements. Les seves vinyes són les que tenen més altitud de l’Empordà, amb un alçada de 200 metres per sobre del nivell del mar.

 

El de Llach, el Celler Vall Llach, va ser creat a principis dels 90 en una aposta per la microproducció controlada a les seves finques i vinyes centenàries. El premiat és el vi més exclusiu del celler.

 

Ara, dos dels seus vins s’han convertit en els millors del país. Es tracta de vins negres de guarda, amb llargues criances en fusta de 16 mesos i elaborats amb les varietats de raïm negre samsó (carinyena) plantada en sòls de pissarra. De fet, fet tots dos han guanyat també els Vinari d’Or en la categoria de Vins Negres de Guarda i el Vinari d’Or ESpecial de la DO Empordà i DOQ Priorat.

 

Els prestigiosos guardons també han premiat com a millor escumós català el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008.
El premi al millor vi ecològic ha estat per Bernat Oller 2014, d’Heretat Oller de Mas, i el premi a la millor etiqueta per a Negre de Folis 2015, de Vins de Pedra.

 

Finalment, el premi a la trajectòria en el món del vi ha estat per a Josep Maria Cots, que va ser director de les Cooperatives de Falçet-Marçà i de Capçanes, al Priorat.

 

Més de 800 vins
Al concurs hi han participat més de 850 referències de vins de les dotze denominacions d’origen catalanes, que han estat avaluats a cegues per un jurat professional format per uns seixanta sommeliers, enòlegs, professionals del món de la distribució, exportació i comunicació de vins.

FONT: BARCELONA | EFE

Close