Ene 02

Un nou cas de corrupció andalusa implicaria directament Susana Díaz i Felipe González

FOTO: ES DIARIO

FOTO: ES DIARIO

Segons explica el Digital Sevilla, Felipe González i altres càrrecs del PSOE -tots ells propers a la corda de Susana Díaz- estarien cobrant -presumtapent- sous milionaris en el que podria ser un nou escàndol a Andalusia relacionat amb els ‘endolls’, el nepotisme i la possible corrupció.
Segons recull l’esmentada informació, IDEA, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament d’Andalusia, estaria pagant les nòmines de més de vint familiars de ex càrrecs públics i responsables del PSOE.

Si es confirmés seria un escàndol més de la plaga d’institucions opaques on treballen centenars de “endollats” del PSOE de Susana Díaz. Entre els 340 empleats dels serveis centrals d’IDEA es troben fills, germans, nebots, nores, cònjuges i cosins carnals amb suculents contractes d’alta direcció i personal laboral.

Segons la notícia, els sous ascindirien fins als 43.700 euros a l’any incloent els complements i plusos d’antiguitat. El mitjà posa l’accent principalment que “IDEA és un de les principals atzucacs del laberint d’administracions andaluses paral·leles farcides d’endollats, familiars de dirigents i militants agraïts del partit de Susana Díaz”.

L’agència és a més una peça fonamental en les trama dels ERE en la qual s’investiga un escandalós frau multimilionari en els jutjats. IDEA esquivava els controls de la Intervenció, concedia avals fallits a companyies i finançava projectes sense cap futur a través de Invercaria, un altre desastre de gestió pública i que té imputats a diversos càrrecs del PSOE, entre ells el nebot de Felipe González, Juan María González Mejías per ser un “treballador fantasma”.
El fons Jeremie d’IDEA també està essent investigat pels tribunals, així com el cas Badia Competitiva on es van atorgar ajudes multimilionàries a la reindustrialització de projectes que mai van existir.

Segons Digital Sevilla, la llista de presumptes endollats és llarga. Així, la cosina de l’expresident de Govern, María Antonia Rodríguez Márquez, és coordinadora d’Àrea en l’agència. Va ocupar llocs de direcció tals com a sotsdirectora de Recursos Humans i Serveis Generals, cap del departament d’IFA, directora de gabinet i tècnica de Egmasa i tècnica de Recursos Humans en la Societat Estatal Expo’92.

Per la seva banda, Federico Pérez Peralta, ex edil de Cadis, és delegat de personal en la Gerència d’IDEA de Cadis des de 2015. També ha ocupat els càrrecs de vicepresident de la Diputació de Cadis, director general de Joventut i secretari general del PSOE en aquesta província. Cristina Amate Bueno, parella de Javier Torres Vetlla, exconseller de Cultura i expresident del Parlament d’Andalusia entre 1996 i 2004, és cap de departament d’IDEA i coordinadora del Centre d’Informació Tecnològica i de la Propietat Industrial d’Andalusia des de 2002. Va ser alhora sotsdirectora de l’Institut Andalús de la Dona.

Però no s’acaba aquí. La filla de José Salgueiro, exviceconsejero d’Economia i Hisenda amb Magdalena Álvarez, tots dos processats pel cas ERE, Sonia Salgueiro Zamora és vicepresidenta de la Fundació per al Progrés d’Andalusia (actual fundació Avanci) des de 2007. La fundació va contractar cursos de formació que estan sent investigats per la Policia.

INFORMA: DIGITAL SEVILLA

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores