Nov 06

El New York Times recomana renunciar i buscar feina a Felipe VI

FOTO: LNE

FOTO: LNE

Últimament al rei Felip VI li cauen clatellades de tot arreu. Difícilment és superable la crítica que li ha fet l’escriptor, historiador i periodista argentí Martín Caparrós, descendent d’un republicà exiliat a Buenos Aires i articulista l’edició en espanyol de The New York Times, que li ha etzibat, ras i curt, “renunciï i busqui feina”.

 

L’article es titula ‘A Sumajestad, el rey de España‘, i Caparrós s’adreça a Felip VI en to cordial per recordar-li que gaudeix d’una “vida estranya” en la qual, per començar, “mai no va haver de guanyar-se la vida”, ja que té les “necessitats bàsiques -i moltes d’altres-” satisfetes des d’abans de néixer, gràcies a “un sistema capritxós que només se li aplica a vostè”. 

 

L’articulista reconeix que defensa un model de “República” per a Espanya ” (a la qual el meu avi Antonio va donar suport i per la derrota de la qual jo vaig néixer a Buenos Aires). “Hauria de pensar a renunciar”, afegeix, ja que la seva feina és avorrida i una mica rància i bastant còmoda”

 

“Renunciar, abdicar, senyor Sumajestad: aconseguir una casa, anar-se’n a casa seva, buscar una bona feina”, li demana Caparrós, perquè “la seva feina és avorrida i una mica rància i bastant còmoda”, però amb només una obligació, “utilitzar-ho”. Per això el convida a “utilitzar-ho per buscar el seu lloc als llibres d’història”, assenyalant-li que la manera més convenient de fer-ho és deixant el càrrec.