Nov 08

Montoro vol que Puigdemont pagui el referèndum de la seva butxaca

El Ministeri d’Hisenda ldierat per Cristóbal Montoro ha reclamat ara que el president Carles Puigdemont i els consellers paguin el cost del referèndum de l’1 d’octubre, tal com ha publicat El Español, que assegura que el Gobierno d’España exigirà pagui les despeses de la seva butxaca.

 

FOTO: EL CONFIDENCIAL

 

En aquest sentit, el secretari general d’Hacienda, José Enrique Fernández de Moya, hauria enviat un escrit a la Fiscalia del Tribunal de Comptes denunciant l’ús de fons públics pel referèndum i demana que comencin les “actuacions oportunes” en aquest sentit.

 

Aquesta denúncia, a més, també inclou una petició perquè s’investiguin les ajudes i subvencions públiques que podrien haver rebut tant l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, a qui atribueix un “paper principal” en la celebració de la votació.

De fet, Fernández Moya sosté que “estem en presència d’una actuació conscient d’utilització de mitjans humans i materials, de recursos públics dirigits a la consecució d’una finalitat manifestament coneguda i reconeguda judicialment com a il·legal”.

Ara bé. L’escrit no recull quants diners es van destinar a la votació perquè considera que existeix un “ànim d’ocultació del finançament” per part del Govern.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.828 suscriptores