Nov 07

Montoro ja té a punt una nova pujada d’impostos

FOTO: CAPITAL RADIO

FOTO: CAPITAL RADIO

Nou govern, nova pujada d’impostos. Com si fos una dita popular, mai falla i sempre es compleix. El Govern del PP decidirà incrementar els impostos ja que fins d’aquí quatre anys no hi haurà noves eleccions i si més endavant els baixen, podran dir que els han baixat. Segons ells, l’explicació rau en els ajustaments que exigeix Brusel·les per complir amb l’objectiu de dèficit acordat pel pròxim any. En aquest sentit, Espanya hauria de tancar l’exercici del 2016 amb un deute de 4,6% del PIB enfornt del 5,1%  registrat l’any 2015 i aquesta xifra hauria de baixar al 3,1% l’any 2017.

En primer lloc, Montoro estudia suprimir més deduccions i beneficis fiscals a l’Impost de Societats. Segons hem pogut saber gràcies a Cinco Días, el govern espanyol no preveu elevar el tipus nominal del 25%, sinó que preveu reduir els beneficis tributaris i endurir les condicions fiscals per grans companyies. 

 

En segon lloc, es volen incrementar els impostos especials sobre la gasolina, l’alcohol i el tabac. I possiblement també incrementar o crear nous impostos medioambientals i fins i tot incrementar l’iva d’alguns productes perquè passin del 10 al 21%. A banda d’un més que probable augment de les cotitzacions a la seguretat socials dels autònoms

 

Tot i això es descartaria pujar l’IRPF,  per motius de popularitat. I com a rebaixa fiscal l’única que es preveu és la rebaixa de l’IVA cultural que baixaria del 21 al 10% tancant, així, la forta polèmica generada.