Jun 23

MOLT GREU: Duran compara l’independentisme amb el franquisme

L’exlíder de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat en un article a La Vanguardia, que “a Catalunya hi ha moltíssimes persones que no estem disposades a acceptar el xantatge que o bé s’està amb el referèndum unilateral o bé íntegres la nòmina de catalans dolents, feixistes i botiflers. Prou!”.

I ha continuat “un dirigent del procés deia que l’1 d’octubre calia optar per la dignitat o la imposició -sempre l’èpica! – i al preguntar-li que amb qui comptava, va respondre que amb els demòcrates. Doncs amb mi que no comptin! No sóc ningú per dir si ells són o no demòcrates, però ja n’hi ha prou d’estendre certificats de bona conducta democràtica. Això correspon a vells temps que afortunadament, amb diàleg, transacció i acords, fa 40 anys que vam superar”, va afegir Duran en referència al franquisme.

Finalment, el gairebé exministre, es pregunta diverses qüestions:  “no és dramàtic i ridícul alhora viure un procés de substitució de la realitat? No és mentida afirmar que el procés no ha dividit Catalunya o que hi ha diverses legalitats i que podem escollir la que ens convingui? No és substituir la realitat afirmar que amb la independència unilateral Catalunya romandria a la UE?”

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.829 suscriptores