Jun 23

Miquel Iceta s’arrenglera amb Núria Parlón i també vol impedir el referèndum

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista a Ràdio4, que depèn de Radio Nacional de España, ha criticat que des de instàncies independentistes es culpin els alcaldes socialistes del “fracàs anunciat” del referèndum i ha subratllat que “aquest referèndum no es farà”. “Els ajuntaments, davant una convocatòria electoral, col·laboren amb d’altres administracions però sempre en el marc de la legalitat, ja que no estan fets per saltar-se les lleis”.

Iceta també ha parlat de l’acte del dia 4 de juliol, en el qual el Govern oferirà tots els detalls del referèndum de l’1-O, i ha considerat que parlar de garanties, tal com s’està preparant la consulta, és “una broma de mal gust”. En aquest sentit, ha criticat que els sobiranistes vulguin aprovar en “24 hores” l’anomenada llei de transitorietat jurídica, quan és una normativa feta per “fulminar l’Estatut i la Constitució”.

El dirigent socialista, finalment ha considerat que, com l’autonomia és “un dret constitucionalment reconegut, no pot ser suspesa”, encara que l’Estat “sí pot forçar una autonomia a complir la llei”.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores