Dic 29

Males notícies a l’enquesta del CEO

 

FOTO: ABC

FOTO: ABC

Segons una enquesta del CEO, l’independentisme podria perdre la majoria absoluta en cas de nous comicis.Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions catalanes però cauria respecte les eleccions del 27-S, segons el qüestionari sobre context polític de Catalunya publicat aquest matí. L’estudi, realitzat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) aquest desembre, apunta a un retrocés de la coalició independentista també respecte el baròmetre d’octubre: Junts pel Sí obtindria entre 59 i 61 diputats (37,6%). Per tant, cauria entre un i tres diputats.

Dins del bloc independentista, la CUP també patiria una davallada important: passaria de 10 diputats a entre 6 i 8 (6%). No obstant això, la tendència dels cupaires es manté, ja que repeteixen els resultats dels dos darrers baròmetres.

La suma de les dues formacions, per tant, quedaria entre els 65 i els 69 escons. El que significa que l’independentisme podria perdre la majoria absoluta, lluny dels 72 diputats actuals.

Seguint la tendència de l’anterior sondeig, els contraris superen els favorables a la independència. Malgrat la judicialització de la política sobiranista en les darreres setmanes,  el ‘no’ obté un 46,8% dels suports, per sobre del ‘sí’ se situaria en un 45,3%. Tot i això, el director del CEO, Jordi Argegalet, ha assegurat que es podria considerar “un empat tècnic”, perquè la diferència és de només 1,5 punts. 

L’enquesta es va realitzar entre el 12 i 17 de desembre. Per tant, va coincidir amb la compareixença de Carme Forcadell davant el TSJC. Sembla que aquesta coincidència no s’ha vist traduïda en un augment dels suports a la independència. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.817 suscriptores