Nov 15

L’unionista Josep Borrell estafat per una empresa d’especulació financera

FOTO: RTVE

FOTO: RTVE

Josep Borrell ha estat víctima d’una ciberestafa que li ha costat 150.000 euros. Segons hem pogut saber gràcies a El Confidencial, l’exministre d’Obres Públiques, Transports i Medi Ambient, antic candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol i expresident del Parlament Europeu ha interposat denúncia  dels fets que van ocórrer abans de l’estiu davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Policia Nacional espanyola, però encara no s’ha trobat l’autor dels fets.

“Jo buscava una plataforma d’inversió per a aquestes coses que ofereixen ara a la xarxa”, explica Borrel al diari esmentat. I afegeix: “Vaig trobar una pàgina d’aquestes que diuen: ‘Agafi un manual, el nostre llibre, informació…’ i vaig fer una primera inversió de 50.000 euros. Ho gestionaven bé encara que mai vaig arribar a repatriar cap quantitat perquè tot això només va durar un any”.

 

Borrell explica que la presumpta oficina de “brokers”, anomenada ConsortFX, “agafaven el telèfon” i “semblaven profesionals”. Per això va decidir invertir 100.000 euros més. Però “de cop i volta, els suposats estafadors van desaparèixer amb els seus diners sense deixar ni rastre. No agafava ningú el telèfon i el seu lloc web va desaparèixer”, conclou.