Nov 07

L’unionisme es baralla públicament per marcar paquet sobre la fundació de Societat Civil Catalana

FOTO: BARRAYCOA.COM

FOTO: BARRAYCOA.COM

El vocal de la Junta de l’entitat ultra espanyolista ‘Somatemps’ Javier Barraycoa ha desmentit l’altra entitat unionista Societat Civil Catalana, que ahir va afirmar en un tuit que Barraycoa no va ser soci fundador de l’entitat espanyolista. Es dóna la circumstància, però, que el mateix Barraycoa en una entrevista al Diari ‘El Món‘ afirmava que ell era el fundador de SCC i on carregava contra aquesta entitat i, sobretot, contra l’ara president Mariano Gomà criticant la politització de l’entitat i l’acostament d’aquesta cap a determinats partits. 

La “guerra” entra Barraycoa i Gomà continuava. I Barraycoa, davant les acusacions de Gomà de negar que ell fos el fundador,  Barraycoa ha insistit en un escrit al seu blog on es reafirma i posa de manifest que sí que hi va ser: “Segueixo afirmant que no només vaig ser soci fundador de SCC, sinó a més membre de la Junta fundacional, i si SCC ho nega, tenim un problema”.

En el text, Barraycoa lamenta que des de SCC “es pretén matar al pare de l’entitat”, que ell personifica en la seva persona i en la de l’expresident Josep Ramon Bosch, a qui explica com va conèixer i quan van començar a treballar junts per crear una associació que reunís d’altres que tenien l’objectiu de lluitar contra el nacionalisme català. Barraycoa, per demostrar que sí que és el fundador- dóna detalls d’on es van produir les primeres reunions (hotels, assistents, reunions, dies, etc.) i cita entre altres, a l’empresari Mariano Ganduxer, l’expresident de SCC Rafael Arenas, i els socialistes Manuel Cruz i Joaquim Coll, entre d’altres- i assegura tenir fotos i documentació que demostra que ell hi era. 

Per tot això, Barraycoa escriu: “Vaig estar present des de la primera reunió de Somatemps, fins a la primera de SCC i en la preparació del llançament de SCC des de la primera junta fundacional. És estrany que ningú de l’actual junta ho recordi”.