Nov 19

L’èxit de Lluís Llach a la Catalunya Nord

FOTO: ENDERROCk

FOTO: ENDERROCk

Lluís Llach va defensar dijous en una entrevista a la ràdio pública France Bleu del Rosselló, la independència de Catalunya. El cantantautor i diputat de Junts pel Sí va explicar -en un correctíssim francès- les raons que porten Catalunya a cercar la independència i també va defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya Nord. El presentador dva preguntar-li per la resolució aprovada al parlament que defensava el dret d’autodeterminació dels Països Catalans i, per tant, de Catalunya Nord, que va motivar una consulta diplomàtica del govern francès.

 

Llach ha deixat clar que no reununciarà mai als principis democràtics dels individus i dels col·lectius. I que el segle XXI el dret d’autodeterminació ha de ser possible segons la llei internacional. També ha dit que la voluntat d’independència dels nord-catalans dependrà de l’actitud de l’estat francès: “si respecte la societat, l’economia, la cultura i la llengua dels catalans, aquests voldran romandre a França. Si no ho fa, voldran marxar”.

Llach també ha explicat que és difícil preveure com acabarà el procés cap a la independència davant d’un estat espanyol que es nega taxativament a negociar i a dialogar. Però que hi ha una majoria absoluta decidida i una fermesa social que es manifesta clarament al carrer i a les urnes.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores