Oct 15

L’exèrcit espanyol farà un concert a Terrassa i la CUP vol impedir-ho

L’exèrcit espanyol té previst visitar la ciutat de Terrassa el proper dijous dia 20 d’octubre amb l’objectiu de fer-hi un concert al Centre Cultural a càrrec de la Unitat de Música de la Inspecció General de l’Exèrcit de Terra. La interpretació aniria a càrrec dels militars i tambés’hi afegirien els grups de ball de Marisa Yudes L’Equip, la Casa de Aragón, la colla sardanista Amunt i Crits i el grup colombià “Fuego en los pies”.

El conjunt sol fer un concert al mes, amb un programa que solen dedicar a un tema concret: havaneres, tangos, swing, bandes sonores de pel·lícules, música clàssica… tot i que sempre inclouen, com no podia ser d’una altra manera i no sorprèn a ningú, peces de música militar i tradicional espanyola. 

Amb molt d’encert, el grup municipal de la CUP ha expressat la seva “sorpresa” pel concert i proposa declarar-lo “non grat”. En aquest sentit, els cupaires han emès un cominutat en el que afirmen que “Centre Cultural i Exèrcit són dos mots que, junts, conformen un oxímoron”. En nom de la cultura, diuen que “el desembarcament militarista a Terrassa és del tot desagradable i rebutjable”.