Ene 11

Les millors xifres de la Història: Nou rècord de donació d’òrgans a Catalunya

La solidaritat dels catalans no té límits. Després de la pluja de milions caiguda amb La Marató, ara hem conegut una altra proesa. L’any 2017 es van fer a Catalunya 1.106 trasplantaments, amb un creixement del 8,8% respecte al 2016, suposant 146,5 trasplantaments per milió d’habitants, una de les taxes més elevades del món.

Així ho ha fet saber l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), que atribueix l’augment, sobretot, al fet que s’ha arribat al rècord històric en donació d’òrgans de cadàver, amb 333 donants vàlids. El creixement respecte al 2016 ha estat del 5,7% i ara la taxa se situa en 44,1 donants per milió d’habitants.

 

 

Aquest augment de donacions s’explica perquè ha crescut molt la donació de malalts terminals ingressats a l’hospital que moren per cessament irreversible de l’activitat cardíaca. A l’Hospital de Bellvitge hi va haver 53 donants d’aquest tipus i en conjunt 1 de cada 3 donants cadàver vàlids van ser per aquest procés de mort.

 

L’exconsellera de Salut, Marina Geli, també ha reaccionat a la notícia i ha destacat la solidaritat dels catalans, inèdita a enlloc del món, almenys amb aquestse xifres. Podem estar orgullosos del nostre poble. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores