Oct 17

L’enèssim escàndol sobre la sortida a borsa de Bankia que esquitxa el “popular” Rato

L’inspector del Banc d’Espanya José Antonio Casaus era partidari de treure a borsa el Grup BFA-Bakia com una sola entitat, pel risc de pèrdues per a contribuents i accionistes, per davant de l’opció que es va imposar i que es veia com una “bombona d’oxigen”, separar a Bankia de la seva matriu BFA.

Així consta en quatre correus remesos per l’organisme al jutge que investiga l’operació i datats els dies 8 i 14 d’abril i 10 i 16 de maig de 2011, amb prou feines dos mesos abans de la sortida a borsa, que va tenir lloc al juliol d’aquest any. En ells, Casaus aconsellava la sortida a borsa com a banc únic però no com a banc doble, la qual cosa en la seva opinió seria “el primer pas per a la nacionalització de les pèrdues, alguna cosa injust”. Si es fes com un banc únic no hagués provocat pèrdues ni per als accionistes ni per als contribuents.

Per contra, si es fes com un banc únic no hagués provocat pèrdues ni per als accionistes ni per als contribuents, explica, encara que l’alternativa preferida era en aquell moment que un banc, “preferiblement estranger”, s’hagués fet amb l’entitat.

EFE NOTÍCIES